top of page
Search
  • ECOWEEK bLOG

Η ECOWEEK μέλος της κριτικής επιτροπής & χορηγός επικοινωνίας των Green Awards

Έρχονται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας

τα Green Awards


Τα Green Awards έχουν ως στόχο την ανάδειξη, αναγνώριση και την προβολή των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο χώρο των «πράσινων» βέλτιστων πρακτικών. Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, στη χρονιά της παγκόσμιας πανδημίας, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, με ισχυρό όμως γνώμονα την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.


Τα βραβεία διοργανώνονται για πρώτη χρονιά στην χώρα μας, από την εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias Communications, που επί σειρά ετών έχει δημιουργήσει και καθιερώσει επιτυχημένους θεσμούς βραβείων.

Τα Green Awards, προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, υποστηρίζοντας την επαγγελματική και επιχειρηματική δράση στο χώρο της «πράσινης ανάπτυξης». Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όσους πραγματικά θέτουν υψηλά πρότυπα, για να επιτευχθεί η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, σε κάθε επιχείρηση και οργανισμό.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής των Green Awards, Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής επισημαίνει:


«Στη πρωτόγνωρη παρούσα εποχή της πανδημίας, το περιβάλλον έχει γίνει αποδέκτης επικίνδυνων πρακτικών, στην αγωνία μας να διασφαλίσουμε την υγεία.. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, και όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε την σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να βιώνουμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται την ζωή. Ευελπιστώ τα βραβεία αυτά να καθιερωθούν ως μια ηγετική πλατφόρμα των καλύτερων βιώσιμων και καινοτόμων πρακτικών «πράσινής» προσέγγισης στην Ελλάδα.


Τα βραβεία που θα παραλάβουν οι νικητές, αποτελούν βραβεία αναγνώρισης και περηφάνιας της προσπάθειας τους, κάνοντας την πρωτοβουλία τους πιο αξιόλογη και υπογραμμίζοντας την σημασία της ευγενούς άμιλλας του ανταγωνισμού».

Στην Επιτροπή των Green Awards συμμετέχει και ο ιδρυτής και Πρόεδρος της ECOWEEK Δρ. Ηλίας Μεσσίνας, Αρχιτέκτονας, Δρ. Χωροταξίας, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος επισημαίνει:


«Όταν μιλάμε για ‘eco’, ‘green’ ή για βιωσιμότητα ή αειφορία, απαιτείται ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος προσέγγισης και μία νέα σειρά προτεραιοτήτων στις επιλογές μας, ώστε το οικολογικό μας αποτύπωμα, σαν άτομα ή σαν εταιρία, να είναι το μικρότερο δυνατό. Αυτό δηλαδή που μας επιτρέπει να ζούμε μέσα στο πλαίσιο και περιορισμούς του ενός πλανήτη (one planet living).


Τα Green Awards, είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο που κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να συμβάλλει σε ένα διαφορετικό τρόπο αξιολόγησης, δηλαδή, αντί για αμιγώς οικονομικά κριτήρια, να αξιολογούμε και τα κοινωνικά, πολιτιστικά, και περιβαλλοντικά κριτήρια, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία, την τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία και το περιβάλλον».



Στην Επιτροπή των Green Awards συμμετέχει και η Associate της ECOWEEK Δέσποινα Κουίνογλου, Αρχιτέκτονας Τοπίου, η οποία επισημαίνει:

«Η ΄πράσινη’ οικονομία είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο διερευνά τις μέχρι πρότινος οικονομικές αποφάσεις και τις επιδράσεις που έχουν στην οικονομία, στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Υπό αυτή τη σκοπιά θέτει στο επίκεντρο την ισορροπημένη και αειφόρο ανάπτυξη στην οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία, μέσω πολλαπλών επιπέδων διαχείρισης που παρέχει ισότιμες οικονομικές ευκαιρίες και πρόσβαση σε όλες/όλους σε αυτές και παράλληλα προνοεί για τις μελλοντικές γενεές, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε ένα νέο πρότυπο τρόπο ζωής.


Τα Green Awards αποτελούν έναν σημαντικό φορέα που προσεγγίζει και αναδεικνύει με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσιες και διεργασίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ‘green’ οικονομίας και στον αειφορικό τρόπο ζωής, παρέχοντας νέες ιδέες αλλά και τεχνογνωσία στους ειδικούς του κάθε κάδου αλλά και στο ευρύτερο κοινό».

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK υποστηρίζει τα Green Awards ως χορηγός επικοινωνίας.




Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν όλες οι εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης, οι οποίες προάγουν την Πράσινη οικονομία και το Eco-living.

Τα βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες αποκτούν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ειδική σήμανση ενημέρωσης του καταναλωτή, γνωστοποιώντας του ότι το συγκεκριμένο προϊόν ή εταιρεία αξιολογήθηκε από καταξιωμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες οι οποίοι μελετούν και προάγουν την Πράσινη Οικονομία.


Η ανάδειξη και η διάδοση του θεσμού αυτού στους επαγγελματίες του χώρου, θα βοηθήσει στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών και θα συμβάλλει σε ένα πιο φιλικό και βιώσιμο μέλλον.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στο https://www.greenawards.gr/ και να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.



21 views0 comments
bottom of page